Nationale Voorleesdagen feestelijk geopend op Cityplaza

De Nationale Voorleesdagen zijn op woensdag 24 januari geopend met een heerlijk Voorleesontbijt op Cityplaza. Tientallen kinderen en ouders hebben meegedaan aan de feestelijke aftrap van het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 t/m 6 jaar in Nieuwegein. Er is ademloos geluisterd naar wethouder Guido Bamberg, die heeft voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar.

wethouder Guido Bamberg

Wethouder Guido Bamberg

Het middenplein op Cityplaza is op woensdagochtend het decor voor het Voorleesontbijt. Tafels vol versieringen en een vol podium met knusse voorleesstoel maken de winkelende voorbijgangers nieuwsgierig. “Mogen we meeluisteren?”, vragen twee dames enthousiast. Na een swingend begin met muziek en dans door Mariska Bogaerds van de Bewegenboog is het tijd voor een verhaal. Wethouder Guido Bamberg neemt plaats op de stoel en leest voor uit Help! Een verrassing!: “Ojee, ojee, ojee, mompelt August de Vos. Hij wacht op Suusje Eekhoorn, die hem komt ophalen. ‘We gaan iets leuks doen’, had Suus gezegd. ‘Maar wat, dat is nog een verrassing…’” 

Verhalen en smullen
Nadat er geluisterd is naar het verhaal over Suusje Eekhoorn en August de Vos, is het tijd om te smullen. Nieuwegeinse bakker Wanting van De Brakkerij laat de ouders en kinderen zien hoe je heerlijk brood maakt. Het deeg mag mee naar huis om afgebakken te worden. Gelukkig heeft Wanting genoeg lekkers meegenomen om in de tussentijd van te smullen, want luisteren maakt hongerig. Een bezoek van SportID-mascotte Joggy, met gezond fruit, maakt de ochtend compleet.

Prentenboek van het Jaar
De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 3 februari. Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of een van de andere negen getipte boeken in de bibliotheek, of bij één van de activiteiten:

Zondag 28 januari – theatervoorstellingen en verhalenkistje maken
Kom tussen 11.00 – 14.30 naar Theater DE KOM en maak je eigen verhalenkistje! Luister naar de leukste verhalen uit de Prentenboeken Top 10. Wel verhaal stop jij in het kistje en met wie wil jij het verhalenkistje delen? Op zondag zijn er ook twee kindertheatervoorstellingen: om 10.30 uur Het zonnetje in huis (4+) en om 14.30 uur Beuk! (4+). Kaarten voor de voorstellingen reserveer je bij DE KOM.

Maandag 29 januari – Voorstelling de Muziekstal
De Muziekstal komt langs bij de Buurtbrabbels! Kijk, luister en doe mee met de voorstelling over het prentenboek Help! Een verrassing! Woensdag 29 januari van 09.30 tot 11.00 uur op Buurtplein Doorslag.

Woensdag 31 januari – Voorleesfeestje voor peuters
Iedere woensdag is er de ouder-kindochtend. Deze woensdag staat in teken van de Nationale Voorleesdagen. Alle (groot)ouders en kinderen (0-3 jaar) zijn welkom om te luisteren naar Aron en Aardappel en te genieten van een gezellige ochtend. Woensdag 31 januari van 09.30 tot 11.00 uur op Buurtplein Doorslag.

Van 14.00 tot 16.00 uur is er op Buurtplein Batau nog een Voorleesfeestje, waarin Help! Een verrassing! voorgelezen wordt in het Nederlands en in het Arabisch.

Cityplaza

Speurtocht
In samenwerking met verschillende winkels op Cityplaza kan er doorlopend worden meegedaan aan een speurtocht in het winkelcentrum. Haal een speurtochtformulier op bij de bibliotheek. Vind jij de verschillende dieren die verstopt zijn in de etalages? Dan mag je een prijsje ophalen in de bibliotheek! Je kunt meedoen tot en met 10 februari.

De Nationale Voorleesdagen komen tot stand in samenwerking met Cityplaza Nieuwegein, Movactor, Theater DE KOM, SportID en Bouwgein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk